Logo - Politikens Forlag
Forfatter Jussi Adler-Olsen (f. 1950) begyndte i 1990'erne at skrive romaner efter en alsidig karriere som bl.a. forlagsdirektør, chefredaktør, filmkomponist på Valhalla-tegnefilmen og boghandler.

Han debuterede med thrilleren Alfabethuset (1997), der ligesom de efterfølgende romaner Og hun takkede guderne (tidl. Firmaknuseren) (2003) og Washington Dekretet (2006) opnåede bestsellerstatus både i Danmark og internationalt. Kvinden i buret (2007) og Fasandræberne (2008) er de første bøger i thrillerserien om vicekriminalkommissær Carl Mørck fra Afdeling Q. Tredje bind, Flaskepost fra P, udkom i efteråret 2009 og gav Adler-Olsen Læsernes Bogpris fra Berlingske Tidendes læsere, Harald Mogensen-prisen og Det Skandinaviske Kriminalselskabs pris Glasnøglen. Fjerde bind i Afdeling Q-serien, Journal  64, udkom i efteråret 2010 og gav ham i 2011 boghandlernes De Gyldne Laurbær". I december 2012 udkom femte bind, Marco Effekten. Hædret ved prisoverrækkelser i såvel 2011, 2012 og 2013 med titlen Danskernes yndlingsforfatter. I 2014 udkom sjette bind i Afdeling Q-serien, Den grænseløse, og i 2016 gik syvende bind, Selfies, på gaden.

Jussi Adler-Olsens forfatterskab har haft så stor gennemslagskraft i udlandet, at han også her har modtaget en lang række priser: The Sealed Room Award i Japan for Kvinden i Buret - Best Translated Mystery Novel of the year;  The Krimi-Blitz Award 2011 i Tyskland for Flaskepost fra P, som gives til den bedste internationale krimi, magasinet Elle's franske læserpris, Prix de Lectrices de Elle categorie Policier, for Kvinden i buret samt The Barry Award i USA for Kvinden i buret  - Best Novel of the year.

Jussi Adler-Olsens første roman Alfabethuset samt bøgerne i serien om Afdeling Q er solgt til filmatisering - Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P har allerede haft premiere.
Jussi Adler-Olsen
Kom med Jussi Adler-Olsen bag scenen i hans intensive kamp mod tiden i Helle Retbøll Carls dokumentar. Med mere end 8 millioner solgte bøger på verdensplan mødes han med store forventninger fra alle siger. Rejser, interview og møder med læserne...
 
Jussi Adler-Olsen fortæller om Den grænseløse
Jussi Adler-Olsen om sin nye bog, "Den grænseløse" - sjette bog i serien om Afdeling Q. Om inspiration, skriveproces og Bornholm.
Jussi Adler-Olsen læser højt fra Den grænseløse
Hør med her, når Jussi Adler-Olsen læser et uddrag op af "Den grænseløse"!


Jussi Adler-Olsen fortæller om Carl, Assad og Rose
Jussi Adler-Olsen fortæller om sine tre hovedpersoner i "Den grænseløse": Carl, Rose og Assad. "Den grænseløse" er 6. bog i serien om Afdeling Q.
Selfies
D. 6. oktober er der godt nyt til alle, der venter spændt på nyt fra Jussi Adler-Olsen om Carl Mørck, Assad og Rose. Her udkommer syvende bind i serien med titlen Selfies.
Selfies Q7
Det er kommet ledelsen for øje, at opklaringsprocenten i Afdeling Q ligger langt under det forventede. Beviset for det modsatte ligger hos Rose, som er sunket ned i en psykotisk sump, der trækker lange tråde ind i en mørk fortid. En fortid hvor en grum forbrydelse muligvis er begået.
Jussi, Karen og Peter
En Jussi Adler-Olsen. En Karen Thisted. En Peter Lund Madsen. Og én bil. 
Lyt og kig med i fem minutters tid på denne herlige krimisnak.
TOP  ▲
Bøger af Jussi Adler-Olsen
Nyhed!
Selfies
Vicepolitikommissær Carl Mørck bliver inddraget i opklaringen af et nyt Læs mere
Nyhed!
Over grænsen
Syv af de allerbedste og mest populære danske krimi- og spændingsforfattere Læs mere
Små pikante drab
Jussi Adler-Olsen er kendt for sine store internationale thrillere og ikke Læs mere
Sprækken
En tidlig morgen findes et ældre ægtepar myrdet på åben gade i den tyske Læs mere
Den grænseløse
Carl Mørck er afvisende, da en bornholmsk kollega vil prakke ham en ny sag Læs mere
Marco Effekten
Marco Effekten er femte bind i Jussi Adler-Olsens populære og Læs mere
Journal 64
Misbrug, tvang og svigt var hverdagskost på den lille ø, hvortil danske Læs mere
Flaskepost fra P
I Skotlands yderste ende, helt oppe på politistationen i Wick, havde en Læs mere
Fasandræberne
Sammen med sin assistent Assad begynder Carl Mørck at efterforske en sag Læs mere
Kvinden i buret
Kvinden i buret er første bog i Jussi Adler-Olsens populære serie om Læs mere
Liv for liv
Liv for liv er en novellesamling fyldt med hæsblæsende historier af en Læs mere
Og hun takkede guderne
Den danske forfatter Jussi Adler-Olsens højaktuelle og veldokumenterede Læs mere
Belastning...