Logo - Politikens Forlag

Om Politikens Forlag

Lene Juul - Politikens Forlag
Forlagsdirektør Lene Juul

JP/POLITIKENS FORLAG er hjemsted for Politikens Forlag, Jyllands-Postens Forlag, Ekstra Bladets Forlag samt Politikens Boghal og er en af Danmarks større forlagsvirksomheder.

Markedsposition
JP/Politikens Forlag har det brede publikum som målgruppe for udgivelser af skønlitteratur, fagbøger, rejsebøger, erindringer og biografier samt journalistiske bøger, der udgives i samarbejde med dagbladene Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet.

Udgivelsesprogrammet tæller ca. 80 årlige nyheder og er udpræget kommercielt med en stærk satsning på kvalitet og bestsellere.

Ejerforhold
JP/Politikens Forlag er en del af JP/Politikens Hus A/S.

Ledelse
Ledelsen består af direktør Lene Juul, forlagschef for Fiktion Charlotte Weiss, forlagschef for Nonfiktion Kim Hundevadt, salgs- & marketingchef Lise Ringhof, pr & social media manager Camilla Høy, digital manager Jakob Harden, økonomichef Anette Whitt og chef for Foreign Rights Sofie Voller.
 
Udgivelser
Politikens Forlag blev grundlagt i 1946 og er et af Danmarks førende forlag med en årelang tradition for udvikling af bøger af høj kvalitet, både i print og digitalt, i samarbejde med fagligt anerkendte forfattere.

Forlaget var igennem mange år kendt og anerkendt for sine håndbøger og ordbøger, der stadig står i ethvert dansk hjem. I dag har forlaget med stor succes fokus på at trendspotte og udvikle stærke forfatterskaber og brands, der rammer ned i tiden og har et stort publikum.

Inden for de seneste år har forlaget skabt en markant skønlitterær profil, hvor både danske og udenlandske forfattere sætter deres præg på udgivelsesprogrammet med bl.a. prisvinderen Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr, Planen af debutanten Morten Pape samt Køge-krøniken af Katrine Marie Guldager.

Forlaget har derudover et stærkt, anmelderrost og prisbelønnet krimiprogram med bestsellerforfatterne Jussi Adler-Olsen, Elsebeth Egholm, Anna Grue, Øbro & Tornbjerg, A.J. Kazinski, Jesper Stein, Julie Hastrup samt Thomas Rathsack.

På børnebogsområdet udgives en række serier og brands  bl.a. Lars Daneskovs serie om Anton og Molly, Renée Toft Simonsens Tiberius Tudefjæs og Karla-serien samt Sigurd Barretts mange bøger om alt fra ABC til godnathistorier.

Forlaget har et bredt faglitterært program med kvalitetsbøger først og fremmest inden for sundhed og livsstil, kogebøger, aktuelle bøger, humor og rejsebøger.


Forlaget har de seneste år haft stor succes med sundhedsbøger, hvor nogle af navnene tæller Christian Bitz, Jane Faerber, Arne AstrupAnna Bogdanova, Henrik Duer og Thomas Rode Andersen, og på kogebøger bl.a. Anne Hjernøe, Mette Blomsterberg, Thomas Herman og Annemette Voss.

Et stort udgivelsesområde er biografier og erindringsbøger af prisbelønnede Puk Damsgaard, Ritt Bjerregaard, Linse Kessler, Karen Thisted, Allan Olsen samt Renée Toft Simonsen.

Kalendere og satirestriber med Morten Ingemann, Maren Uthaug og Wulffmorgenthaler er en fast del af forlagets årbøger. 

Rejsebogsserien Turen går til er fortsat danskernes foretrukne rejseguide og rummer et sortiment på over 80 forskellige destinationer.
 
Forlaget har inden for de senere år opnået stor synlighed med en offensiv strategi på udlandssalg og egen Foreign Rights-afdeling og gør sig især gældende med et voksende salg af skønlitterære rettigheder på det internationale marked.